Det framgår av en enkätundersökning bland analytiker som Bloomberg News har genomfört.
Spannet i analytikernas förväntningar sträcker sig från 315 miljoner dollar till 4,7 miljarder dollar. Ett par analytiker bedömer samtidigt att Danske Bank eventuellt helt slipper undan böter från amerikanskt håll.
De analytiker som tror att Danske slipper undan böter från USA pekar på att banken inte har någon USA-licens utan enbart har lånat upp pengar i dollar.
Bakgrunden är att mer än 8 miljarder dollar fördes in i Europa från Azerbajdzjan, Ryssland och Moldavien via Danskes estniska verksamhet under åren 2007-2015, uppger fondförvaltaren Bill Browder på Hermitage Capital som bedriver en kampanj mot Ryssland kring korruption och brott mot mänskliga rättigheter.
Han tillägger att amerikanska myndigheter har haft ett stort intresse för banker som ”underlättat penningtvätt från Ryssland” och att de amerikanska myndigheterna har slagit till hårt mot det.
Från danskt myndighetshåll har Danske Bank krävts att hålla motsvarande cirka 800 miljoner dollar i kapital som en följd av utredningen rörande penningtvätt.
Före utgången av september kommer banken att publicera en internutredning. Danskes delårsrapport för det andra kvartalet släpps på onsdagen den 18 juli. Bankens aktie har befunnit sig i en utförslöpa i spåren av oron för böter och har backat 10 procent på en månad samt 20 procent under 2018.
I slutet av februari rapporterade Berlingske att Danske Banks estniska filial bland annat uppgavs ha hjälpt den ryska presidenten Vladimir Putin och den ryska underrättelsetjänsten, FSB, att tvätta pengar. En visselblåsare skulle enligt artikeln ha meddelat den danska storbankens toppledning om dessa förehavanden under 2013.
Danske Banks chef för regelefterlevnad (compliance), Anders Meinert Jørgensen, väljer nu att lämna efter knappt fyra år på den danska storbanken.
Det rapporterar danska branschsajten Finanswatch.
Som compliance-chef har han bland annat haft ansvar för att säkra att penningtvättsregler efterföljs. Han säger till Finanswatch att beslutet inte är en direkt följd av penningtvättsfallen inom den estniska verksamheten. Han påpekar samtidigt att arbete med regelefterlevnad är intensivt och att det inte minst varit det på Danske Bank under det senaste året.
Graf: Danskes kursutveckling under 2018
Källa: Infront