Aktie Det är hög tid att ta hem vinsten i Nolato. Försäljningsutvecklingen inom e-cigaretter kommer nog vara mer dämpad framöver. Det menar Dagens Industri som sätter en säljrekommendation på aktien i plastkomponenttillverkaren.

”Det är nästan två decennier sedan som Nolato likt i dag värderades till 20 gånger vinsten. En lägre vinstökningstakt framöver kommer att pressa p/e-talet mot det historiska snittet. Det betyder att en mer rimlig kurs ligger runt 550 kronor för Nolatoaktien snarare än dagens 650 kronor”, skriver Dagens Industri.

Risk för lägre vinstökningstakt ser tidningen i framför allt Integrated Solution där Nolato sedan något år tillbaka tillverkar e-cigarettshölje på uppdrag av British American Tobacco (BAT), något som lyft hela Nolato. Här finns, enligt Dagens Industris analytiker, en risk för att ersättningen per e-cigarett till Nolato pressas när produkten nu håller på att mogna.

”I vilket fall som helst ska man kommande kvartalen inte räkna med samma kraftiga resultat- och vinstlyft som under det senaste året eftersom ökningen oavsett prisutvecklingen inte kommer att vara lika kraftig framöver när BAT i stället börjar plocka e-cigaretter från lagret som har byggts upp de senaste kvartalen”, resonerar Dagens Industri.

Nolato-aktien stängde på 656 kronor på måndagen och den har gått upp med 24 procent sedan årsskiftet och med 190 procent de två senaste åren.