Per H Börjesson, vd Investment AB Spiltan.

Aktie I slutet av oktober kommer Investment AB Spiltan att börja handlas på nya NGM PepMarket. Det blir veckovis handel och listningen på den nya marknadsplatsen gör att Spiltans aktie då går att ha på ett investeringssparkonto.

Om planen håller blir Investment AB Spiltan det första bolaget som handlas på den nya marknadsplatsen.

– Spiltan har en aktieägarstruktur med många långsiktiga ägare och därför passar PepMarket oss väldigt bra. Vi har alltid vågat gå vår egen väg och förespråkat regelbunden men inte daglig aktiehandel. Dels gynnar det långsiktiga ägare, dels bidrar det till en mer rättvis handel när alla kan agera på samma information, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan i ett pressmeddelande.

Spiltanaktien handlas för närvarande en gång i månaden på handelsplattformen Pepins. Nästa handelsperiod, 8–13 september 2021, är därmed tänkt att bli den sista perioden som det är möjligt att handla aktier i Spiltan på plattformen.

– Vi var första handlade bolaget på Alternativa Listan en gång i tiden och ser fram emot att Spiltanaktien blir först ut att handlas på PepMarket. Ökad tillgänglighet och ISK är något som vi vet att många av våra aktieägare kommer att uppskatta, säger Per H Börjesson.