Analys Credit Suisse sänker sin rekommendation för Alfa Laval till neutral från outperform. Riktkursen är oförändrad på 345 kronor. Det framgår av en sektoranalys.

Tidigare i februari i år lyfte banken fram Alfa Lavals värdering som attraktiv jämfört med konkurrenter inom mekaniksegmentet, under en tid då nya order på fartyg påverkade positivt. I dag, däremot, ser Credit Suisse det motsatta med en ev/ebita för Alfa Laval speglande en 17 procents premie jämfört med konkurrenter inom mekaniksegmentet.

Samtidigt noteras att antalet nya order på fartyg tycks plana ut under årets andra kvartal och även in i det tredje. Det från ”väldigt höga” nivåer för det första kvartalet i år.

Banken pekar även på att konsensus avseende Alfa Lavals väntade intäkter för 2022 ser ut att vara för höga inom Marine-divisionen, givet den laggande löptiden mellan order och intäkt för affärsområdet.

Alfa Laval handlas, enligt Credit Suisse, till 19,7 gånger ev/ebita medan sektorskollegorna inom mekanikområdet handlas kring 16,8 gånger ev/ebita.

På måndagsförmiddagen sågs Alfa Laval i botten inom storbolagsindexet OMXS30 med en nedgång på 1,1 procent till 347:90 kronor.