Placera Japanska aktier har inte riktigt hängt med i årets börsuppgång på utvecklade marknader. Men nu börjar bitarna falla på plats och den svaga trenden kan vända, menar Credit Suisse.

Det är i en intervju i CNBC som Credit Suisses investeringsstrateg Suresh Tantia konstaterar att Tokyobörsen Nikkei 225 endast är upp drygt 8 procent i år vilket är betydligt mindre än börser på andra utvecklade marknader.

”Japan har underpresterat rejält jämfört med till exempel den amerikanska aktiermarknaden i år. Detta trots stark vinsttillväxt”, säger Suresh Tantia till CNBC.

Men nu är byggstenarna på plats och japanska aktier väntas överträffa andra utvecklade aktier under de kommande kvartalen, spår Tantia.

Han pekar bland annat på att den nya premiärministern Kishida tas emot positivt av marknaden. Detta på grund av förväntningarna på stora stimulanser.

Dessutom är värderingarna attraktiva.

”Om man ser på värderingarna på den japanska aktiemarknaden, så är dessa mycket attraktiva jämfört med andra utvecklade marknader, säger han till CNBC.

Även yenen, som försvagats 10 procent mot dollarn i år, väntas stödja aktiemarknaden. Sammantaget ser det ljust ut för japanska aktier.

”När det gäller utvecklade aktiemarknader är Japan vår favorit”, säger Tantia.