Intervju Bland vårens digra noteringsskörd sticker Checkin.com ut. Med fredagsmorgonens kursuppgång på 15 procent summerar värdeökningen nu till 470 procent från teckningskursen.

”Vi har haft en väldigt stark tro på bolaget. Det som känns lite förvånande är hur snabbt marknaden har fått upp ögonen för oss”, sade bolagets medgrundare och vd Kristoffer Cassel i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Teckningskursen i emissionen som bolaget gjorde inför noteringen på First North den 20 maj var satt till 15:50 kronor. När Nyhetsbyrån Direkt spelade in intervjun ovan strax efter lunch på torsdagen stod kursen i 60 kronor – när klippet hade redigerats två timmar senare var kursen uppe på 80 kronor. När den här texten publicerades stod kursen i 90 kronor.

Teckningskursen värderade bolagets aktier före kapitaltillskottet till 359 miljoner kronor. Börsvärdet var i skrivande stund 2,4 miljarder kronor. Borde teckningskursen ha satts högre månne?

”Haha, nej, vi tänker inte så. Vi ser det här som ett steg på en väldigt långsiktig resa. Vi har funnits i drygt fyra år och hunnit mycket på den tiden och det här är nästa kapitel. Vi har inte ens tänkt på det. Men det känns kul nu att vara noterade och vi ser fram mot det helt enkelt”, säger Kristoffer Cassel.

Bolaget grundades för fyra år sedan och säljer en SaaS-mjukvara som optimerar hur slutanvändare registrerar sig och loggar in på nätet. Förra året hade bolaget 37 betalande kunder, primärt inom fintech, iGaming och prenumerationstjänster, som genererade en omsättning på 22,3 miljoner kronor. En hög siffra per kund med andra ord.

”Det vi har är väldigt stora kunder. Vi ser det som vår styrka att vi kan lyckas ta de riktigt stora kunderna och vi ser en trend på nätet där mer och mer konsolideras där allt fler aktörer är verksamma i mer än ett land. Allt det här gynnar oss”, säger vd:n.

Bolaget har en målsättning att hålla en tillväxttakt på i snitt 86 procent per år. 2025 siktar bolaget på en omsättning på 500 miljoner kronor. SaaS-modeller är av naturen skalbara, men Kristoffer Cassel vill inte lätta på förlåten vad gäller en potentiell lönsamhet.

”Men man kan säga att förra året växte omsättningen 79 procent och totala kostnader växte med 11 procent”, konstaterar han och tillägger att fokus i första hand är på tillväxt, men att han tror att det kommer att vara ”en hälsosam lönsamhet.”

Med kursuppgången har förväntningarna ökat. Vilka ser du som de största riskerna för er framgent?

”Kursen får marknaden sätta, det tänker vi inte så mycket på och det förändrar inte hur vi jobbar […] Att hålla uppe tillväxten är det vi fokuserar på, om man nu kan kalla det en risk, men det är den utmaningen och vi tror ju att vi kommer att lyckas med det.”

Under rubriken kuriosa kan nämnas att Kristoffer Cassels eget innehav per dagen för prospektets offentliggörande uppgick till cirka 6,5 miljoner aktier. Med fredagsförmiddagens kurs innebär det i runda slängar 0,5 miljarder kronor.

Även styrelseordförande, den förre finansministern Anders Borg, har förstärkt tillgångssidan i sin personliga balansräkning där innehavet på 234.608 aktier nu värderas till drygt 20 miljoner kronor.