Chansläge i verkstaden

Publicerad 2012-04-17 15:29

Aktieanalys Placeringsguiden lyfter fram ett mindre verkstadsföretag med riktigt låg värdering i senaste numret. Efter senaste rapportbesvikelsen kan det vara köpläge.

I senaste Placeringsguiden tipsar aktieskribenten Jan Axelsson om det lilla verkstadsföretaget Hedson.  Rapporten för fjolårets sista kvartal togs emot med viss besvikelse och aktien föll nästan 5 procent.

Frågan är om inte det ska ses som ett köpläge, skriver Placeringsguiden. Rapporten var inte speciellt svag, åtminstone inte om man tänker på att bolagets värdering antyder extremt låga förväntningar.

Företaget noteras på Aktietorget och levererar tvätt-, tork-, och lyftutrustning till lackerings- och däckverkstäder. Jan Axelsson tycker att framtiden förefaller vara tämligen ljus för Hedson. Norden och de tysktalande länderna uppvisar stark efterfrågan medan efterfrågan i södra Europa och arabvärlden är sämre.

Även Latinamerika och fjärran östern inklusive Kina visar en stark utveckling. Starten på 2012 beskrivs som positiv med bra orderingång och många förfrågningar inom segmentet Industrial Curing. Det som ändå främst gör aktien värd en chansning är ett riktigt lågt p/e-tal kring 6. Mycket billigare än så blir det inte.