Surt ”mellankvartal” för Cellavision

Publicerad 2017-10-25 11:33

Rapport Cellavisions, som om är verksamt inom system för analys av blod, rapport för det tredje kvartalet 2017 beskrivs som ett "mellankvartal".

Omsättningen i det tredje kvartalet sjönk med 10 procent och organiskt var tillväxten -11 procent i kvartalet.

”Det är en naturlig del av vår affär att det går lite upp och ner”, säger Cellavisions vd Zlatko Rihter till Nyhetsbyrån Direkt.

Zlatko Rihter konstaterar i vd-ordet i rapporten att ”efter sex kvartal med god tillväxt inom humansegmentet hade Cellavision en negativ försäljningsutveckling under årets tredje kvartal”.

Orderingången hos Cellavision är stötig med en stor variation mellan de olika kvartalen. Det tar Zlatko Rihter fasta på och påpekar att den framtida utvecklingen på både kort och lång sikt är oförändrat positiv.

När kan man förvänta sig att Cellavision visar positiv tillväxt igen?

”Vi lämnar inga prognoser på det viset, men det vi pratar om är att vi har en långsiktig plan att växa med 15 procent om året över en ekonomisk konjunkturcykel”, säger Zlatko Rihter.

För niomånadersperioden januari till september 2017 låg tillväxten på 21 procent.

Efter en svag start föll Cellavision med nästan 18 procent på onsdagen, men har därefter återhämtat sig en hel del och noterades vid 11-tiden ned 8 procent till 147:50 kronor.

Graf: Cellavions aktiekursutveckling

{Chart}