CDON: STARTAR SPARPROGRAM, TECKEN PÅ SVAGARE LÄGE (NY)

2022-12-08 09:05:12

(Tillägg: från och med fjärde stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) CDON implementerar ett omstruktureringsprogram som beräknas reducera kostnaderna med 60-65 miljoner kronor på årlig basis.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Programmet är en respons på tecken på svagare ekonomiskt läge och syftar till att säkra att CDON når sitt tidigare kommunicerade mål om att nå minst breakeven på ebitda-nivå 2023.

Omstruktureringsprogrammet kommer att fortsätta på de åtgärder som redan vidtagits under 2022, inklusive att minska externa kostnader och att justera arbetsflöden och organisationen, heter det.

CDON kommer inom kort att initiera förhandlingar med fackrepresentanter, med målet att programmet ska vara helt implementerat under första halvåret 2023.

"Både vår marknadsandel och antalet 'affiliated' handlare har ökat under 2022, men nya signaler indikerar en svagare efterfrågan vilket är anledningen till vårt proaktiva initiativ att skapa ett motståndskraftigare CDON som ska vara starkt under många år framöver", kommenterar vd Peter Kjellberg.

Sent på onsdagskvällen meddelade CDON att styrelsen och Peter Kjellberg gemensamt kommit överens om att Peter Kjellberg lämnar som vd med verkan 1 januari 2023, exakt ett år efter han tog jobbet.Direkt-SE