Aktier Carnegie gör flera förändringar i listan över de aktier som banken anser vara de mest köpvärda i Norden, Carnegie Movers.  Ut från listan åker danska livsmedelskoncernen Chr Hansen, det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk samt Electrolux och in kommer danska A.P. Møller-Maersk, norska Adevinta samt det danska smyckesbolaget Pandora.

Ut från listan åker danska livsmedelskoncernen Chr Hansen, det danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk samt Electrolux och in kommer danska A.P. Møller-Maersk, norska Adevinta samt det danska smyckesbolaget Pandora.

Vad gäller Electrolux konstaterar Carnegie att aktien har gått klart bättre än index och menar att det därför är dags att ta hem vinst.

Att banken väljer att ta in A.P. Møller-Maersk motiveras med att den globala containermarknaden står inför ett par år med vinstförbättringar.

Apropå Adevinta konstaterar Carnegie att bolaget i och med förvärvet att Ebays radannonser förvandlas från en regional spelare till en global maktfaktor.

”I kombination med synergier bör detta leda till ett avstånd mellan bolaget och utmanarna, och det skapar en förstärkt marknadsdominans”, skriver Carnegie om det norska annonsbolaget.

Pandora-caset ser enligt Carnegie ljusare ut efter bolagets rapport för det andra kvartalet. Om medvinden fortsätter och om bolaget återvänder till tillväxt i jämförbara termer under nästa år, finns det en betydande uppsida i förhållande till bankens basscenario, skriver Carnegie om det danska smyckesbolaget.

Utöver ovan nämnda aktier inkluderar listan nu Astra Zeneca, Essity, Fortum, Gjensidige, Neste, Rockwool, Securitas, Telia, UPM och Volvo.