Analys Carnegie höjer riktkursen för Storytel till 225 kronor från 170 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som släpptes på måndagsmorgonen.

Carnegie tycker att Storytel är ett av de mest intressanta ”tillväxtcasen”- Banken förväntar sig stark omsättningsökning de kommande åren, dels tack vare att ljudböckerna vinner mark, dels för att Storytel väntas växa geografiskt, en expansion Carnegie tror kommer accelerera under 2021. Utmaningar kommer främst från ökad konkurrens i Sverige, resonerar banken.

Carnegie nya riktkurs bygger en scenarioanalys, ett scenario som i bankens beräkningar innefattar en genomsnittlig tillväxt om 24 procent under perioden 2019-2030, med en ebitda-marginal kring 15 procent 2030.

I det korta perspektivet tror Carnegie att det kommer uppstå vissa negativa effekter i spåren av covid-19, bland press på Storytel verksamhet inom tryckta böcker och i form av en svagare norsk krona. Samtidigt tror investmentbanken att Storytel som många andra digitala bolag kommer att gynnas och ha ett högre inflöde av nya användare, något Carnegie tror kommer synas redan i den uppdatering Storytel kommer att göra inför rapporten för det andra kvartalet.