Aktiecase SKF har fallit rejält sedan rapporten i förra veckan men kursrekylen är överdriven menar Carnegie som ser köpläge i kullagerjätten.

Det är i ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram SKF. Enligt Carnegie fanns det många positiva tecken rapporten trots stark motvind från kostnadsökningar och valutaeffekter.

”Den justerade rörelsemarginalen nådde målnivån 14 procent, den organiska tillväxten på 9 procent var den högsta på nästan tre år och bolaget ser en bred förbättring i efterfrågan, som dessutom accelererade i slutet av kvartalet. Vidare gav SKF en optimistisk prognos för andra kvartalet”, skriver Carnegie.

Men trots detta föll aktien 6 procent på rapportdagen och fallet har fortsatt. Men kursreaktionen är överdriven, menar Carnegie.

”Utsikterna är fortsatt ljusa och aktien värderas fortfarande med en oförtjänt och historiskt hög rabatt relativt sektorn, vilket har skapat ett attraktivt köpläge”, skriver banken.

Det finns nämligen mycket som talar för SKF. Bolaget har de senaste åren bland annat genomfört stora strukturförändringar. De senaste kvartalen har man dessutom visat en mycket god kostnadskontroll, menar Carnegie.

”SKF har bevisat en stark kostnadskontroll som i kombination med förbättrade volymer bör resultera i kraftig resultatåterhämtning framöver”, skriver Carnegie och rekommenderar köp med riktkursen 300 kr vilket motsvarar en uppsida på 36 procent jämfört med torsdagens slutkurs på 220 kr.