Analys Carnegie ser stor potential i Bioarctic-aktien inom det närmaste halvåret. Det framgår av en ny analys.

Analyshuset anser att förtroendet för läkemedelskandidaten BAN2401, mot Alzheimer, kommer att stärkas. Detta efter att fas 2b-studien presenteras på ett medicinskt möte i slutet av oktober.

I den kommande presentationen med BAN2401 bedömer Carnegie att analyser med subgrupper kommer att befästa kandidatens goda säkerhetsprofil och dess effekt.

I början av 2019 väntar sig Carnegie även en större delbetalning i samarbetet med det amerikanska bioteknikbolaget Abbvie kring Parkinsons sjukdom. Sannolikheten för att Abbvie kommer att använda sig av optionen att licensiera substansen BAN07805 har ökat, menar Carnegie.

Utöver detta finns det även potential på sikt i ett tidigt projekt där Bioarctic avser utveckla teknik för att förbättra passagen av antikroppar, och andra substanser, in i hjärnan via blod-hjärnbarriären.

Carnegie har höjt sin rekommendation till köp, från tidigare behåll, med riktkursen 159 kronor, något som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Riktkursen på 159 kronor innefattar 20 procents sannolikhet för ett påskyndat tidigt godkännande av BAN2401.

En mer konservativ lansering år 2024 skulle innebära ett värde på 126 kronor per aktie. Det medför fortsatt stor uppsida i aktien från nuvarande kursnivå, anser Carnegie.