Analys Carnegie höjer sin rekommendation för Loomis till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 255 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

”Växande farhågor om att pandemin kommer accelerera skiftet från kontanter reflekteras i den pressade aktiekursen. Loomis har emellertid inte sett några signaler som pekar i den riktningen. I stället har bolaget sett ett ökat intresse från finansiella aktörer att outsourca kontanthantering, samtidigt som pandemin även skapar förvärvsmöjligheter”, skriver Carnegie och argumenterar för att dessa faktorer kan vända sentimentet kring aktien.

Carnegie konstaterar vidare att rapporten för det andra kvartalet var klart bättre än väntat, särskilt marginalen i den amerikanska rörelsen. Banken har även blivit mer övertygad vad gäller återhämtningen i Europa. Men den starkare kronan motverkas och sammantaget lämnar Carnegie estimaten för 2021 i stort sett oförändrade.

Aktien rekylerade ned 0,9 procent och handlades vid 10-tiden på måndagen till 208 kronor, efter att ha stigit 4 procent i fredags då rapporten för det andra kvartalet presenterades.