Aktietips Med en uppgång på över 100 procent sedan årsskiftet är Getinge den bästa aktien på OMXS30-listan. Men trots kursrusningen finns ytterligare uppsida i aktien, menar Carnegie.

Det är under vinjetten ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram Getinge som har goda förutsättningar att fortsätta tillväxtresan.

Som leverantör av produkter för intensivvård, hjärt- och kärlvård, operationssalar och steril rekonditionering gynnas bolaget av den ökade efterfrågan efter pandemin.

”I det tredje kvartalet ökade den organiska orderingången med drygt 20 procent tack vare stark utveckling i samtliga affärsområden och regioner. Ordertillväxten är stark både i jämförelse med 2019 och 2020”, skriver Carnegie.

Enlig Carnegie kan det tredje kvartalet också markera det sista kapitlet kring motgångarna som inleddes 2015 där amerikanska FDA underkände bolagets fabriker i Tyskland och USA. Dessutom har nettoskuldsättningen successivt reducerats under de senaste åren och bolaget är nära nog skuldfritt exklusive pensionsavsättningar.

”Vi rekommenderar köp med riktkursen 450 SEK, motsvarande EV/EBITA 24 gånger 2022 års prognos. Nuvarande värdering är i linje med internationella jämförbara konkurrenter. Vi anser dock att en premie är motiverad givet en accelererande tillväxt, fortsatt marginalpotential och en rekordstark balansräkning som möjliggör betydande förvärv”, skriver Carnegie.

Getinge handlas för 404,60 kr på fredagsförmiddagen.