Analys Lindabs aktiekurs har rekylerat ner något sedan slutet av februari och nu finns det åter en attraktiv uppsida i aktien. Det skriver Carnegie i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på fredagen höjer analyshuset sin rekommendation till köp från tidigare behåll.

Men med enbart små justeringar i den prognostiserade vinsten per aktie väljer Carnegie att behålla riktkursen vid 93 kronor, vilket motsvarar en uppsida på närmare 13 procent från 82:20 som aktien handlades till på fredag förmiddagen.

Under första halvan av 2019 förväntas Lindab dra fördel av de prisökningar som bolaget genomförde under det andra halvåret 2018. Dessutom har vädret varit gynnsamt för byggbranschen under den gångna vintern, något som talar för en vinsttillväxt jämfört med föregående år och Carnegie räknar med ökning av ebit-marginalen med 0,8 procent för helåret.

”Sammanfattningsvis är det många faktorer som pekar på ett starkt första halvår 2019. Det andra halvåret kommer dock att vara svårare att slå”, skriver Carnegie.

Den största vinsttillväxten väntas komma inom divisionen ”Building Systems”. En stor del av divisionens försäljning kommer från Ryssland, som varit ett problemområde för bolaget sedan 2015 men som började förbättras under 2018.

På lite längre sikt ser Carnegie en ytterligare uppsida som dock inte ligger i bankens prognoser.

Lindabd har en målsättning att nå 10 procent ebit-marginal. Carnegie räknar med att bolaget når en ebit-marginal på 8 procent 2021, men om bolaget skulle lyckas nå sin egen målsättning om 10 procent ebit-marginal redan 2021, så skulle en motiverad riktkurs i stället vara 135 kronor per aktien, en uppsida på 64 procent jämfört med fredagens kurs på 82:20 kronor per aktie.