Scen från spelet Biomutant.

Aktietips (Uppdaterad) Veckans sektorrotation där tidigare coronavinnare hamnade högt upp på förlorarlistan gjorde att flera gamingbolag föll brant. Men rekylen är överdriven och har skapat ett bra ingångsläge. Det gäller inte minst i Embracer som är en av Carnegie Private Bankings favoriter i sektorn.

Det är i ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking skriver att man bland annat tilltalas av Embracers framgångsrika förvärvsstrategin och den organiska tillväxtprofilen i bolaget, givet de stora investeringarna i spelutveckling och starka pipeline med nya titlar.

Embracer, som tidigare hette THQ Nordic, har expanderat genom att lägga till förläggare, studior och varumärken för att öka tillväxt och diversifiering.

”Sedan bolaget grundades 2011 har ett 50-tal förvärv av spelvarumärken eller spelutvecklingsstudios genomförts. I år har närvaron ökat inom bland annat mobilspel efter förvärvet av Deca Games. Likaså inom Virtual Reality genom förvärvet av Vertigo Games”, skriver Carnegie som konstaterar att förvärven gjort att Embracer nu är Europas näst största börsnoterade spelutvecklare.

”I oktober fylldes kassan på med 6 miljarder kronor i en riktad emission. Förvärvsresan har därmed goda förutsättningar att fortsätta för Embracer i gamingbranschen, som växer tvåsiffrigt per år”, skriver Carnegie.

På fredagsmorgonen höjde dessutom Carnegie riktkursen från 185 kr till 225 kr och upprepade rekommendationen köp. 

Höjningen görs inför bolagets rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret och Carnegie väntar sig bland annat en försäljningstillväxt på 61 procent.

Aktien stängde på 162 kr på torsdagen.