Analys Carnegie inleder bevakning av forskningsbolaget Isofol Medical med en köprekommendation och en riktkurs på 21 kr. Det framgår av en analys på fredagen.

En investering i Isofol Medical ger exponering mot sen forskningsfas, konstaterar Carnegie i sin analys. Med fokus på tjock- och ändtarmscancer riktar sig bolaget mot den cancerform i världen som är näst mest vanlig sett till dödlighet.

Ett interimsresultat från Agent-studien i fas 3, förväntat under andra halvåret 2020, med läkemedelskandidaten arfolitixorin väntas enligt Carnegie kunna ge en indikation om utfallet för slutresultaten från studien.

Sannolikheten för en lansering under 2023 bedömer Carnegie ligger på 40 procent och arfolitixorin kan enligt banken få en toppförsäljning inom spridd tjock- och ändtarmscancer på lite drygt 1 miljard dollar.

Riktkursen på 21 kr per aktie tar heller inte hänsyn till en potential för en utökad användning som tilläggsbehandling vid tjock- och ändtarmscancer som Carnegie värderar till 8 kr per aktie.

Isofol Medical har strax efter klockan 10 på fredagen stigit med nästan 11 procent till 15,85 kr.