Ferronordic är återförsäljare av bland annat Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland.

Aktietips Ferronordic växer snabbt och en låg värdering reflekterar mer än väl den högre operativa risken på huvudmarknaden. Det skriver Carnegie i veckans aktiecase där man ser en 50 procentig kurspotential.

Ferronordic säljer bland annat Volvos bygg- och anläggningsmaskiner i Ryssland och Kazakstan men är även på väg att expandera i Tyskland. Förutom Volvo säljs även andra märken som till exempel Renault Trucks och Terex Trucks med mera.

Carnegie skriver att den ryska marknaden för anläggningsmaskiner börjar återhämta sig från det stora raset för fyra-fem år sedan. Men fortsatt exploatering av landets massiva naturtillgångar samt stora planerade infrastrukturinvesteringar ger stöd åt de långsiktiga tillväxtmöjligheterna.

Ferronordic värderas till 60 procent rabatt jämfört med internationella jämförbara bolag på grund av den stora exponeringen mot Ryssland. Men i takt med den geografiska expansionen mot till exempel Tyskland bör rabatten minska, skriver Carnegie.

”Ferronordic ger en intressant exponering mot den fortsatta återhämtningen i Rysslands ekonomi på kort sikt. Carnegie Analys ser en kurspotential på drygt 50 procent”, sammanfattar Carnegie och sätter köp med riktkursen 205 kr.