Analys Uppmuntrande signaler från Intrums sektorkollegor angående inkassering indikerar att bolaget kommer att lyckas behålla sitt momentum från det andra kvartalet. Det menar Carnegie i en analys på onsdagen där banken höjer sin rekommendation från behåll till köp med riktkursen 265 kr, upp från tidigare 240 kr.

Intrums kunder har under den inledande delen av coronakrisen inte skickat vidare förfallna fakturor i samma utsträckning som tidigare utan har i stället beviljat uppskov med betalningar.

”Vi ser inte någon nära förestående förändring här men vi tror på en positiv volymeffekt från covid-19 under 2021 inom såväl kredithantering som portföljinvesteringar”, skriver Carnegie.

Analytikerkollegorna på SEB Equities såg också flera positiva signaler för Intrums kursutveckling i en analys tidigare i veckan, men flaggade för att begränsningar i balansräkningen kunde dämpa bolagets förmåga att ta till vara på möjligheter som kan uppstå efter pandemin.

Carnegie delar dock inte helt denna syn och menar å sin sida att bolagets finansiella position är starkare än vad hävstången implicerar.

Intrums aktie handlades upp 5,7 procent på onsdagen till 246,40 kr.