Analys Carnegie tycker att blodanalysbolaget Cellavisions aktie är övervärderad och att det finns risk för besvikelser under kommande kvartal när jämförelsesiffrorna bli mer utmanande.

Det framgår i en dagsfärsk analys där Carnegie inleder bevakning med en säljrekommendation, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på tisdagen.

Riktkursen sätts till 235 kronor, att ställa mot rådande kursnivåer om 307 kronor.

Cellavisions aktie har stigit brant under de tre senaste kvartalen med stöd av hög tillväxt under en tid med lätta jämförelsesiffror, uppmärksammar banken. Nu förväntar sig Carnegie att försäljningstillväxten kommer att mattas.

Med ett bedömt p/e-tal på 19 motsvarar det enligt Carnegie en 70-procentig premievärdering gentemot ett femårssnitt och en premie om 40 procent ställt mot de snabbväxande nordiska sektorkollegorna inom medicinteknik.

”Vi tror att aktiemarknaden överdriver potentialen för fortsatt operation hävstång och att risken för besvikelser under de närmsta kvartalen är hög”, skriver banken i analysen.

Carnegie uppger att banken gillar Cellavisions position som marknadsledare och den globala trenden mot digitalisering av analyser inom hematologi.

På lång sikt bedömer Carnegie att försäljningstillväxten förblir stabil. Den genomsnittliga tillväxten har enligt analyshuset legat på 14 procent för Cellavision.