Analyser Carnegie har höjt riktkursen för Autoliv till 990 kr från 890 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys på torsdagen.

Carnegie lyfter fram det faktum att Autoliv tidigare i juni i en verksamhetsuppdatering upprepat helårsprognoserna vilket beskrivs som ett styrketecken och visar på gott självförtroende. Detta trots det klart utmanande läget för bilsäkerhetsföretaget. Banken menar på att prognosupprepningarna skvallrar om att de pågående förhandlingarna kring prishöjningar från Autoliv till dess kunder går åt rätt håll.

”Vi förväntar oss tydliga, synbara framsteg från och med det tredje kvartalet 2022”, skriver Carnegie angående förhandlingarna.

Att Autoliv får igenom prishöjningarna är kritiskt om bolaget ska ha en chans att återgå till historisk lönsamhet och nå sina finansiella mål, resonerar banken.

Carnegie spår för det andra kvartalet ett justerat ebit-resultat om 39 miljoner dollar för bilsäkerhetsföretaget. Enligt Infronts senaste konsensusestimat, som samanställdes ett par veckor efter Autolivs rapport för det första kvartalet, väntas ett justerat ebit-resultat om cirka 53 miljoner dollar för det andra kvartalet 2022. I det andra kvartalet 2021 redovisade bilsäkerhetsföretaget ett justerat ebit på 166 miljoner dollar.

Tidigare på torsdagen har Nordea Markets i en dagsfärsk analys delat med sig av tron om ett justerat ebit-resultat på 19 miljoner dollar för Autoliv för det andra kvartalet.