Placera Oljepriset visar ett tydligt mönster som pekar uppåt – och energiaktierna har nu satt fart mot tidigare toppar. Se hur högt de bör gå i Ingemar Carlsson analys.

Oljepriset föll extremt och var nere och vände på 16 dollar per fat i april 2020. Därifrån har resan gått uppåt under närmare 18 månader.

Mönstret är att stegringen skett i omgångar. Varje fas har avslutats med en tillfällig nedgång och därefter en acceleration uppåt i nästa fas till successivt högre nivåer.

Även den senaste lågpunkten i augusti har följts av en upprörelse. Den pekar nu vidare mot senaste toppen från juli kring 78 dollar.

Index för energiaktier följer i stort sett samma mönster, med start i en lågpunkt i mars 2020, strax före oljeprisets extrembotten.

En aktie som är given att följa i den rörelsen är Lundin Energy, som Ingemar Carlsson ser tydliga kursmål för.

* Så går börsen just nu. Missa inte Ingemar Carlssons workshops online under hösten med konkreta case och guidning till hur du agerar för att undvika ras och ta vara på uppgångar.

Anmäl dig till nästa veckas workshop här.

* Följ Ingemar Carlssons analyser. I varje utgåva av Placeringsguiden ringar Ingemar Carlssons in börstrenden och lyfter fram konkreta case att placera i.

Teckna din prenumeration här.