CANTARGIA: BRÖSTCANCERDATA BORDE GE POSITIV REAKTION - NORDEA

2023-02-23 15:46:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nordea skriver i en analyskommentar om forskningsbolaget Cantargia på torsdagen, som de bedömer borde ge en positiv kursreaktion.

De mest lovande beskeden för Cantargia i samband med bokslutet för 2022, är enligt Nordea, tidig effektivitetsdata för kombinationsbehandlingen mellan läkemedelskandidaten nadunolimab tillsammans med cellgifter.

I de tidiga resultaten omfattande de första tolv patienterna i Trifour-studien med så kallad trippelnegativ bröstcancer visade Cantargia en vad som Nordea beskriver som "lovande effekt" med ett behandlingssvar på 50 procent, där en av patienterna uppvisar ett komplett behandlingssvar (CR).

Trots att det är svårt att jämföra olika studier har Nordea noterat att Sacituzumab Govitecan, i Ascent-studien visade på ett behandlingssvar på 35 procent i patienter med spridd trippelnegativ bröstcancer som återinsjuknat i sjukdomen och utvecklat resistens mot tidigare läkemedel. I samma studie hade läkarnas val av cellgifter endast ett behandlingssvar på 5 procent.

Cantargia hade under torsdagseftermiddagen backat med 13 procent till cirka 6:25 kronor.Direkt-SE