Analys Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Camurus till 130 kronor från 95 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Handelsbanken hänvisar sin uppjustering till en positiv överraskning vad gäller läkemedlet Buvidal, för behandling av opioidberoende, som visar en mycket starkare trend än väntat.

”Vi höjer våra försäljningsestimat för Buvidal som en följd av bolagets produktförsäljningsprognos för helåret 2020, vilken kom in mycket bättre än väntat”, skriver Handelsbanken.

I sin bokslutsrapport lämnade Camurus en prognos för 2020 om totala intäkter på 290-330 miljoner kr och en produktförsäljningen av Buvidal på 240-280 miljoner kr.

Banken pekar ut USA-lanseringen av Buvidal, under varumärkesnamnet Brixadi, i slutet av 2020 eller i början av 2021, som nästa viktiga katalysator för Camurus.

Om den lanseringen överraskar positivt, som lanseringen av Buvidal har gjort utanför USA, har det potential att leda till en dramatisk omvärdering av bolaget, menar Handelsbanken.

Efter en initial kursuppgång på torsdagens Stockholmsbörs vände Camurusaktien ned och handlades vid 10.50-tiden till 103,20 kr, 1,3 procent lägre för dagen.