BOTNIA EXPLORATION: RÖRELSERESULTAT -1,6 MLN KR 1 KV (-1,2)

2022-05-06 08:40:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Botnia Exploration redovisar ett rörelseresultat på -1,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (-1,2).

Nettoresultatet sjönk till -1,6 miljoner kronor (-1,2).

Bolaget hade ingen omsättning i kvartalet (0).

"Vi är nu inne i en period med ett par viktiga frågor som vi fortfarande söker svaren på. Frågan om tidpunkt för när vi får ta vårt tillstånd i bruk kan vi tyvärr själva inte påverka då den frågan ligger hos Bergsstaten och bergmästarens beslut om markanvisning. Då vi äger den mark som markanvisningsfrågan berör är detta en formaliafråga och vi kan inte göra mer än att invänta bergmästarens beslut som tas vid en särskild förrättning", skriver vd Thomas Ljung i rapporten och fortsätter:

"Det är för närvarande oacceptabelt långa väntetider för beslut likt detta vilket vi samverkat med branschorganisationen SveMin med att påvisa för berörda myndigheter och politiker. Även LKAB och Zinkgruvan har anmält sitt missnöje med situationen. Det finns vissa arbetsuppgifter som vi får göra trots avsaknad av markanvisning och därför kommer vi att inom kort bland annat att skogsröja och förbereda för väginfarten till området".Direkt-SE