Oscar Engelbert, vd, Oscar Properties. Fotot taget vid projektet Norra tornen vid Norra Stationsgatan och Torsgatan i Stockholm.

Bostad Bostadsutvecklaren Oscar Properties sänker priset med 10 procent på bostäder i fyra projekt. Bolaget ersätter samtidigt köparen för månadsavgifterna under de två första åren.

Det framgår av ett mailutskick på tisdagsförmiddagen. Nyhetssajten E55 har rapporterat om detta tidigare under dagen.

”Eftersom vi i år har fler färdiga projekt än någonsin tidigare har vi också föreningar med ett mindre antal färdigställda bostäder där du kan flytta in omgående”, framhåller bolaget och lägger till att det rör sig om projekten 79&Park (Gärdet), Nybrogatan 19 (Östermalm) samt Nacka-projekten Bageriet (Kvarnholmen) och No.4 (Nacka Strand).

Exempelvis i 79 & Park har priserna hos Oscar Properties legat på knappa 100.000 kronor per kvadrat upp till omkring 120.000 kronor. Beroende på läge i fastigheten och storlek på eventuell terrass skiljer sig objekten i 79 & Park åt.

Enligt Boolis statistik har dock vissa objekt i projektet nyligen sålts för kvadratmeterpriser till nivåer omkring 70-90.000 per kvadrat på andrahandsmarknaden.

E55 har tidigare i september rapporterat om att drygt 20 lägenheter – eller dryga 10 procent av de 182 lägenheterna – i Oscars första av två Norra Torn låg ute till försäljning.

”I våras var det ännu fler ute till försäljning. Då var det uppe i ett 40-tal lägenheter”, sade mäklaren Gustav Sandén på Magnussons till E55 med tillägg att den handfull lägenheter han sålt dittills inte renderat i förlust för någon kund.

Vid halvårsskiftet var 59 procent, eller 82 av de 138 bostäderna i det andra tornet, Helix sålda. Denna skyskrapa invid Hagaplan beräknas stå klar tidigt under 2020.