BÖRSVECKAN: UPPREPAR KÖP FÖR CAVOTEC OCH SEDANA, TECKNA KJELL

2021-09-13 08:04:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan upprepar sina köprekommendationer för Cavotec och Sedana medan råden för Skistar och Desenio sänks till avvakta.

Det framgår av den senaste utgåvan av Börsveckan.

Cavotecs besked om att avyttra flygplatsdivisionen i våras och investera i cleantech-segmentet talar fortsatt för bolaget som dessutom noterat flera nya order för förtöjningssystem för fartyg, konstaterar Börsveckan och upprepar det köpråd som gavs hösten 2020.

Flera forskningsbolag har haft motvind under 2021, vilket pressat hela sektorn, inklusive Sedana Medical.

"Men studiepublicering i Lancet i kombination med lovande utsikter har vänt den negativa trenden och det finns mer att hämta", skriver Börsveckan och behåller sitt köpråd.

För Skistar tas vinsten hem efter en kursresa på 65 procent sedan årsskiftet. Rekommendationen sänks till avvakta.

Även Desenio sänks till avvakta.

"Det blev stolpe ut för Desenio under Q2 i år. Bolaget lyckades inte upprepa siffrorna från Q1 och det framstår som om bolaget hade exceptionell medvind som e-handlare tidigare under pandemin", skriver Börsveckan.

Prylkedjan Kjell & Companys sista teckningsdag är den 14 september så det börjar bli bråttom, konstaterar Börsveckan som uppmanar sina läsare att "spring och teckna".

Erbjudandet i fastighetsutvecklaren Arlandastad betecknas däremot som "lite för svårbedömt för att vi ska teckna aktien här och nu".Direkt-SE