Aktietips Börsveckan rekommenderar köp för Swedish Match, Nobina och Dustin samt råder till att avvakta Alm Equity och Svenska Nyttobostäder. Det framgår av den senaste utgåvan av Börsveckan som också innehåller rådet att avstå från att teckna Haypp och Medhelp.

Swedish Match har med stundande avknoppning av cigarrverksamheten tagit steget fullt ut mot rökfria produkter. Det ger en mer renodlad verksamhet och kanske också bättre renommé bland investerare, skriver Börsveckan som tycker att draget är smart och upprepar sin köprekommendation.

Bussoperatören Nobina har god historik, beskedlig värdering och generösa utdelningar. Den senaste kvartalsrapporten förra veckan var solid. Allt sammantaget gör att Börsveckan upprepar köprådet som sattes våren 2020.

Dustin har en fin organisk tillväxt, stigande lönsamhet och förvärvet av Centralpoint ger bra bas för fortsatt expansion. Dessutom är värderingen är attraktiv, enligt Börsveckan som rekommenderar köp.

Fastighetsbolaget Alm har sannolikt god långsiktig värdepotential som entreprenörsdriven bolagsutvecklare, men i ett kortare perspektiv och beaktat marknadsvärderingen ser Börsveckan ingen stor uppsida i aktien och avvaktar.

Svenska Nyttobostäder, ett dotterbolag till Alm, har haft en trög aktieutveckling sedan noteringen i fjol. Bolaget har ambitiösa mål och god vinstvisibiliteten men värderingen framstår som rimlig, enligt Börsveckan som råder till att avvakta.

Snusåterförsäljaren på nätet Haypp vill till First North. Bolaget växer fint men med klen lönsamhet, skriver Börsveckan som inte ser något uppenbart köpläge och råder till att inte teckna.

Medhelp, kanske mest känt som bolaget som driver vårdguiden 1177 år region Stockholm och som erbjuder Saas-tjänster inom företagshälsovård, vill också till First North. Börsveckan nappar inte. Även om bolaget skulle nå sina ambitiösa mål är aktien inte billig, enligt Börsveckan som råder till att avstå från att teckna.