Aktietips Börsveckan rekommenderar köp för Momentum och SBB samt sälj för Lagercrantz i veckans utgåva. Det blir avvaktaråd för Indutrade, OEM, Bergman & Beving, Addtech och Scandbook.

Indutrade är en serieförvärvare med övertygande historik, enligt Börsveckan som dock tycker att värderingen är hög och därför avvaktar.

Momentum har haft strukturgrepp som återkommande tema och nu stundar en avknoppning av affärsområdet Komponenter & Tjänster. Börsveckan tycker det är intressant och ser fortsatt marginalpotential. Det landar i en köprekommendation där exponering mot industrihandlarna lockar.

OEM har slagit rekord på såväl börsen som i lönsamhet och bolaget har gedigen historik. Börsveckan gillar bolaget men ser ingen uppsida i aktien till nuvarande kurs. Det blir rådet avvakta.

B&B har dubblat kursen efter fjolårets omstrukturering och fortsatta förvärv. Börsveckan anser dock att värderingen inte lockar för ett bolag som inte växer för egen maskin och sätter rådet avvakta.

Addtech visar styrketecken med rekordhög lönsamhet trots stigande leverantörspriser, och bolaget har en övertygande historik. Börsveckan väljer dock att avvakta med aktien med hänvisning till hög värdering.

Lagercrantz har haft en fin lönsamhetsutveckling men har hög värdering, även jämfört med andra industrigrossister. Med Börsveckans beräkningar är värderingen för hög och det landar i ett säljråd.

SBB går som tåget på både börsen och operativt. Rapporten för det tredje kvartalet stärker Börsveckans syn på bolaget och anser att det finns mer att hämta. Köprådet består.

Boktillverkaren Scandbook har haft en brokig historik men lönsamheten har under de senaste åren börjat stiga. Börsveckan noterar att direktavkastningen är ”tämligen hög” men för ett litet bolag i en utsatt bransch hade Börsveckan velat ha högre säkerhetsmarginal i värderingen för att trycka på köpknappen. Avvakta blir rådet.