Aktietips Börsveckan har i sitt senaste nummer tagit en extra titt på pappersbolagen och landat i köprekommendationer för Stora Enso, Nordic Paper och Arctic Paper. För Billerud Korsnäs är rådet att avvakta. Utanför papperssektorn ges CTEK en säljrekommendation och för såväl Atlas Copco som Enad Global 7 är det avvakta som gäller.

Lägre skuldsättning tillsammans med betydande skogstillgångar och därtill ett starkt rörelseresultat har hållit uppe Stora Enso-aktien i år. På våra prognoser nu så handlas Stora Enso till ungefär 10x ev/ebit per 2023. Lägg till en direktavkastning på 4 procent och aktien känns attraktivt värderad även med den höga osäkerheten som råder, skriver Börsveckan och tillägger att bolagets skogstillgångar skapar ”en slags kudde” till värderingen i det fall rörelseresultatet skulle falla i ett försämrat konjunkturläge.

Trots en del orosmoln, inte minst det höga elpriset, lockas Börsveckan av Nordic Papers låga värdering och höga direktavkastning.

”Läget är osäkert därute och bolaget konjunkturkänsligt, men risk/reward känns ändå rätt bra på kursnivåer under 35 kronor”, skriver tidningen.

Skenande energipriser och inflation betecknas som ett riskmoment för Arctic Paper men bolagets egen energiproduktion är en konkurrensfördel.

”Visst är Arctic väldigt cykliskt men med okej balansräkning och egen energi så ser det billigt ut, fenomenal kursresa till trots”, skriver Börsveckan.

För CTEK plockar Börsveckan hem vinsten från det teckna-råd som gavs hösten 2021 och rekommendationen sänks till sälj. Batteriladdningsbolagets lönsamhet har packat ihop samtidigt som tidigare huvudägaren Altor sålt hela innehavet. Hög värdering och hög skuldsättning avskräcker, konstaterar tidningen.