Aktietips Börsveckan utfärdar köpråd för Kojamo, Stockmann och Capman i den senaste utgåvan. Säljstämpel blir det för Freetrailer medan Terveystalo, HK Scan och Arion Banki får rekommendationen avvakta. 

Finländska bostadsutvecklaren Kojamo har en värdering klart lägre än de svenska kollegorna. Aktien lär inte bli en kursraket men bör kunna värderas upp med substanstillväxten och under tiden får man en hygglig direktavkastning på 2 procent, skriver Börsveckan och sätter köp.

Danska Freetrailer upplever goda tider med sin uthyrning av släpvagnar och fler företag vill ansluta sig. Tillväxten är hög och lönsamheten pekar uppåt, men värderingen är för hög och lämnar inget som helst utrymme för bakslag. Sälj blir rådet från Börsveckan.

Stockmanns aktie har varit ett sänke på börsen, men rejäl omstrukturering av balansräkningen och medvind i marknaden kan vara vändpunkten för anrika handlaren. Stockmann har också ett ess i rockärmen – fastigheter. Börsveckan sätter köp.

Capman, finländsk kapitalförvaltare, rider på den alternativa investeringsvågen. Med lansering av nya fonder, växande förvaltningsavgifter och vinstandelar samt fortsatt stigande utdelningar ser Börsveckan köpläge.

Terveystalo har ett brett vårderbjudande och stark marknadsposition. Börsveckan är dock tveksamma till synergierna med Feelgood och det finns frågetecken kring tillväxtpotentialen efter pandemin. Rådet landar i avvakta.

Samma råd får HK Scans aktie, som backat tvåsiffrigt i år där pandemin påverkat industrin negativt genom en stigande kostnadsbild.

Isländska banken Arion Banki drabbades hårt av pandemin men har återhämtat sig rejält. Banken levererar goda siffror vilket också syns i värderingen. Börsveckan imponeras av resultatutvecklingen på senare tid men uppsidan är modest. Avvakta blir rekommendationen även här.