Aktietips Börsveckan ger köprekommendation till Avensia, Jetpak och Gullberg & Jansson (G&J) samtidigt som kursraketen Checkin får säljstämpel. Avvakta blir rådet för Vertiseit, Elos Medtech, Trelleborg och Sats. Det framgår i den senaste utgåvan, årets 23:e.

E-handelskonsulten Avensia handlas lägre än innan coronapandemin bröt ut, trots e-handelns framfart. Nu kliver gamle vd:n Robin Gustafsson in i vd-rollen för att vända på skutan. Börsveckan anser att möjligheterna överstiger riskerna och sätter köp på aktien.

Budfirman Jetpak, med fokus på flygförsändelser, har parerat pandemiåret 2020 väl och vägen framåt ser bättre ut. Börsveckan ser ingen anledning att ändra köprådet.

Vertiseit slår till med ett stort förvärv som dubblar omsättningen. Bolaget har ett intressant erbjudande som ligger rätt i tiden men värderingen är hög, inte nödvändigtvis för hög men Börsveckan väljer ändå att avvakta.

Kontraktstillverkaren Elos Medtech gav en stark rapport för första kvartalet och kursuppgången till omkring 170 kronor var välförtjänt. Men därefter noterades ett suspekt handelsmönster, och bolaget meddelade i onsdags att styrelsen har mottagit ett indikativt bud på 215 kronor per aktie. Utan att lägga mer vikt vid handelsförfarandet och insynsproblematiken konstaterar Börsveckan att kursrusningen gjort att värderingen inte längre motiverar ett köpråd.

Polymerbolaget Trelleborgs aktie har noterats på rekordhöga nivåer och ledningens höga ambitioner avspeglas i värderingen. Börsveckan anser att bolaget är rimligt värderat och väljer till syvende och sista att ta hem vinsten och ger rådet till att avvakta.

Gullberg & Jansson hade ett bra år 2020, då fokus på hemmet och stigande disponibelinkomst höjt efterfrågan på bolagets produkter, bland annat swimmingpooler. Börsveckan tror att den positiva trenden består och att värderingen är lite för låg. Det landar i ett köpråd.

IT-bolaget Checkin, som erbjuder enklare registrering på webben, har rusat sedan noteringen nyligen.

”Värderingen är löjligt hög och fallhöjden är rejäl efter en galen kursuppgång”, skriver Börsveckan och sätter sälj.

Sats har som andra gymbolag haft tuffa tider under pandemin. Balansräkningen är tunn samtidigt som ledningen fortsätter att gasa på. Det är ingen bra kombination, enligt Börsveckan som med nuvarande osäkerhet behåller rådet avvakta som sattes innan sommaren 2020.