Köptips Det senaste numret av Börsveckan rekommenderar köp av Munters, Trianon och Fortum. För Adapteo, Boule Diagnostics och Duroc blir rådet att avvakta.

Munters expansion in i datacenterbranschen var en bro för mycket. Men nu när bolaget lägger ned den verksamheten i EMEA är fokus åter på kärnsegmenten, vilket är positivt för Munters som efter en hel del omstruktureringar har goda möjligheter att åter höja lönsamheten, skriver Börsveckan och drar slutsatsen att aktien därför kan vara värd en chansning

Rådet blir köp, med brasklappen att risken också är lite högre än vanligt.

Fastighetsbolaget Trianon handlas till en substanspremie om 15 procent med avdrag för hybridobligationen. Med en ambition att växa förvaltningsresultatet med 12 procent per år framöver, kombinerat med möjlighet till positiva värdeförändringar i fastighetsbeståndet, är tillväxtutsikterna goda, menar Börsveckan och rekommendera köp på tolv månaders sikt.

Även finländska Fortum får en köprekommendation. Efterfrågan på kraft är stabil och kontinuerligt växande vilket gör energisektorn intressant för en defensiv investerare. Fortum är ett bra val med väldiversifierad intäktsbas, om än också balansräkningsrisk, skriver Börsveckan.