Köptips Köp aktier i Bygghemma, Sedana Medical och finländska husdjurskoncernen Musti, men avvakta med e-handelskonsulten Avensia och djurproduktbolaget Swedencare, samt sälj aktier i säkerhetsbolaget Tempest Security. Det rekommenderar tidningen Börsveckan i sitt senaste nummer.

Bygghemma beskrivs som en krisvinnare som imponerar med hög organisk tillväxt, kryddat med förvärv och en positiv underliggande lönsamhetsutveckling. Prislappen är visserligen hög, men det är fullt motiverat och aktien har mer att ge, enligt tidningen som rekommenderar köp.

Köpstämpeln på Musti motiveras med att husdjursprodukter behöver köpas även i sämre tider.

”Med stora megatrender så som djurföräldraskap och tillväxten i husdjurspopulationen så finns fortsatt en stor tillväxtpotential även efter coronapandemin”, skriver tidningen.

Börsveckan sänker dock sitt råd på Avensia till avvakta. Den tidigare snabbväxaren tappar tempo på såväl översta som nedersta raden i resultaträkningen, och framtiden är högst osäker på kort sikt, anser tidningen.

Även Swedencare får rekommendationen avvakta. Djurproduktbolaget har visserligen hittills klarat coronautbrottet väl, men patientbortfallet för huvudprodukten Proden Plaqueoff nästa år skapar en hög osäkerhet.

Tempest Security får rekommendationen sälj. Det lilla säkerhetsbolaget växer starkt, men med svag lönsamhet. Prispressen och konkurrensen beskrivs som hård.

Sedana Medical har tämligen ljusa långsiktiga utsikter och är köpvärd, anser Börsveckan som menar att aktien passar i en väldiversifierad portfölj, men att man bör vara redo på stora kurssvängningar över tid i takt med att data och kliniska studier presenteras.

I en analys av Riksbankens företagsbarometer skriver Börsveckan att rapporten sammanfattningsvis pekar på att vi kanske underskattar krisens varaktighet, och att man därför bör hålla ett extra vaksamt öga på balansräkningsfrågor.

I mitten av mars skrev Börsveckan att Coronakrisen är en tillfällig börschock. Några dagar senare bottnade index och har därefter överlag rört sig uppåt.