Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-11-10 09:41

Aktietips Börsveckan rekommenderar köp av specialpappersföretaget, friluftsbolaget och fettillverkaren i måndagens nummer.

Friluftsbolaget Fenix Outdoor visade enligt tidningen styrka under tredje kvartalet med fin tillväxt och lönsamhet.

”I och med att osäkerheten kring bolagets flytt till Schweiz lägger sig kan fokus åter läggas på siffrorna. Då ser det bra ut”, skriver tidningen som höjer rekommendationen för aktien till köp, från tidigare neutral.

Fettillverkaren AAK går bättre än någonsin och har goda marknadsutsikter enligt Börsveckan, som lyfter fram aktien som trots en relativt hög värdering ett av de intressantaste valen bland de konjunkturstabila aktörerna på Stockholmsbörsen.

”Allt sammantaget bör man inte räkna med att AAK kommer att bli en kursraket framöver, men aktien har alla förutsättningar för att fortsätta stiga stabilt de närmaste 12 månaderna”, skriver tidningen som upprepar sitt köpråd.

Efter Munksjös sammanslagning med en del av Ahstrom har bolaget lyckats ta ut en hel del synergier, lönsamheten lyfter och mer finns att hämta enligt Börsveckan.

”Med stabila utsikter för 2014 och fortsatta lönsamhetsförbättringar är aktien lågt värderad. Den är värd en chansning även om risken är relativt hög och rådet blir köp”, skriver Börsveckan om den i Helsingfors noterade aktien.

Tele2 är inte vara något dumt val som utdelningsaktie, men anges inte vara tidningen favorit bland operatörerna.

”Vårt val bland operatörerna är Telia Sonera som är lite billigare och har större möjligheter till interna förbättringar av sina vinster”, skriver Börsveckan.

För kosmetikabolaget Oriflame, som rusade 20 procent på sin rapport förra veckan, är osäkerheten vara fortsatt hög.

”Vi upprepade avvakta i maj till kursen 161 kronor och vill syna bokslutet innan vi vågar oss på ett spekulativt köp”, skriver Börsveckan inför den viktiga julhandeln.

Boule Diagnostics, som lyfte på sin rapport för det tredje kvartalet, anses nu vara rimligt värderad.

”Det kan vara ett bra tillfälle att ta en paus och kliva av aktien i väntan på att tillväxten åter tar fart. Vi sänker därför rådet till neutral”, skriver Börsveckan.