Två köpvärda småbolag

Publicerad 2013-09-02 09:00

Aktietips Börsveckan har letat långt ner i börslistorna och hittat två nya köpvärda aktier. Kläder och fastigheter faller tidningen på läppen.

Försäljningen av Björn Borgs underkläder har gått knackigt under en längre tid, men under det senaste kvartalet fanns det enligt Börsveckan tecken på en vändning. P/e-talet kan nästa år fall ner mot 13 samtidigt som direktavkastningen ligger på cirka 7 procent i år och nästa.

”Det anser vi vara attraktivt och höjer därför rådet till köp”, skriver tidningen.

Veckans andra köpråd lämnas i analysen av fastighetsbolag Victoria Park som lockar med snabb tillväxt och stor hävstång i balansräkningen. Bolagets nya affärsidé är att förvalta objekt i miljonprogramsområden och om den faller väl ut kan värdet på fastigheterna öka kraftigt.

”Aktien kan vara värd en chansning”.

Tidningen lämnar även ett knippe avvaktarekommendationer.

Det finns inget som talar för en vänding för Odd Molly i närtid.

”Aktien värderas för högt givet nuvarande prestationer”, skriver tidningen som ställer sig fortsatt avvaktande till aktien.

Den stora affären i Catena, i vilken Erik Paulssons maktbolag Brinova tar kontrollen, talar för att tempot i fastighetsbolaget kan höjas avsevärt. Men efter de senaste veckornas kraftiga uppgång känns aktien i Catena fullvärderad. Situationen kan dock snabbt förändras.

”Avvakta en kursrekyl för köp”, lyder rådet.

Samma rekommendation sätts på Swedol som inte känns tillräcklig billig för bottenfiske, trots att kursen har rasat 30 procent i år. Bolaget kommer enligt Börsveckan har svårt att visa hög organisk tillväxt och nettoskulden uppgår numera till 185 miljoner kronor. Oddsen för att Swedol lyckas göra en turn-around känns inte som särskilt goda, skriver tidningen.

Börsveckan väntar även med Allenex. Transplantationsbolagets intäkter står still och det blir allt svårare för bolaget att möta marknadens högt ställda förväntningar. Prislappen är alltför hög för en köprekommendation.