Här är sju köpvärda aktier

Publicerad 2016-08-08 09:10

Köptips Tidningen Börsveckan är tillbaka efter sommaruppehållet och det senaste numret innehåller idel köpråd efter analyser av Nobina, Bahnhof, Hoist, Intrum Justitia, Evolution Gaming, Dedicare samt GHP Partner.

Tidningen står fast vid köprekommendationen för bussbolaget Nobina trots aktiens branta uppgång.

”Bussbolaget går bättre än tåget och uppvisar tvåsiffrig tillväxt”, heter det i analysen.

Även internetoperatören Bahnhof stämplas med köp. Här hänvisas till bland annat ”en defensiv profil i verksamheten, hög stabilitet, låg finansiell risk samt en tillväxtpotential”.

Numrets tredje köpråd landar på nischbanken Hoist.

”Fortsätter Hoist på sitt inslagna spår är kursnivåer kring 100 kr möjligt inom 12 månader”, skriver Börsveckan om aktien som stängde på drygt 77 kronor i slutet av förra veckan.

Kredithanteringsbolaget Intrum Justitias rapport för det andra kvartalet var ”glädjande läsning” och bolaget verkar vara på väg att infria sina mål. Således köp.

Spelsektorn har backat på sistone på börsen, men det hindrar inte Börsveckan att betala ett p/e-tal på 27 för spelunderleverantören Evolution Gaming som är ”den ledande aktören inom den snabbast växande nischen inom spelbranschen”.

Det ser lovande ut för vårdbemanningsbolaget Dedicare och trots den politiska risken är aktien intressant, tack vare låg värdering och hög direktavkastning. Alltså köpråd även för Dedicare.

GHP Partner agerar också i vårdsektorn.

”Tillväxten är god och satsningar i Förenade Arabemiraten kan ge bra skjuts åt tillväxten på sikt”, motiveras köprådet på denna aktie.