Köptips från Börsveckan

Publicerad 2013-09-30 09:10

Aktietips Fyra aktier får köprekommendationen i senaste numret av Börsveckan.

Autoliv ligger nu på rekordhöga kursnivåer. Det hindrar inte Börsveckan att stå fast vid sitt köpråd.

”En gedigen balansräkning, stabila tillväxtutsikter och en försiktig värdering gör att det finns mer att hämta”, skriver tidningen.

Bolagsledningens fokus ligger på förvärv, men hittar inget köpvärt ska kassan användas till extrautdelningar eller återköp av aktier.

”Oavsett vad det blir kommer det gynna aktien som vi bedömer kommer fortsätta slå index det närmaste året”, skriver Börsveckan.

Finnvedenbulten har enligt tidningen också goda möjligheter att prestera bättre än index det kommande året, särskilt om konjunkturen i Europa fortsätter att förbättras. Som fordonsunderleverantör lever bolaget i en oviss värld, men värderingen med ett p/e-tal på 9 är låg.

Det ljusnar för Hennes & Mauritz efter några kvartal med svag organisk tillväxt, menar Börsveckan vidare. Dessutom är satsningarna på online och nya koncept på rätt spår. Efter en uppgång på 30 procent under det senaste kvartalet är det inte längre rea på aktien, men Börsveckan tror ändå att aktien är en bra investering på ett års sikt. Rådet blir således köp.

Spelbolaget Mr Green, som finns på Aktietorget sedan i somras, lockar med hög tillväxt, stigande lönsamhet och en försiktig värdering.

”Trots rejäl kursuppgång sedan introduktionen på Aktietorget, så tror vi på aktien”, skriver Börsveckan som framhållet att bolaget växer snabbare än de större sektorkollegorna Unibet och Betsson.

Tidningen har under den gångna veckan även tittat närmare på fordonsunderleverantören Concentric och möbelbolaget Lammhults. I båda fallen mynnar analyserna ut i avvakta-rekommendationer.