Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-09-29 09:45

Aktietips Börsveckan tipsar i veckans nummer om köp av bilåterförsäljaren, kökstillverkaren och investmentbolaget.

Bilåterförsäljaren Bilia har tidigare visat att det finns goda argument att äga aktien inför utdelningssäsongen, då Bilia är att betrakta som en högavkastare. Det får tidningen att svänga i sin syn och rekommendera ett spekulativt köp, med en uppsida om 215-220 kronor.

Köksbolaget Nobia gjorde sig av med den franska förlustkedjan Hygena förra veckan. Det faller även i god jord hos Börsveckan, som alltjämt ser en betydande uppsida i köksaktien och rådet stannar därmed kvar vid köp.

Investmentbolaget Medcap har hamnat i motvind sedan i våras, vilket även gäller dotterbolaget Unimedic som härjats av valutamotgångar. Dock anses investmentaktien alltför lågt värderad för att mista sin positiva rekommendation och köprådet gäller fortfarande.

Hälsokostbolaget Midsona hade ingen vidare start på året. Men värderingen ser knappast skräckinjagande ut och i kombination med hyggligt goda chanser till positiva nyheter under innevarande halvår finns det bra möjligheter till uppgång framöver, skriver tidningen.

Kaffebolaget Zinozino, som har en betydande omega 3-försäljning, har rusat på Aktietorget och det har även risken i bolaget. Rekommendationen blir därmed avvakta.

Strålterapibolaget Scandidos blir av med sin tidigare köpstämpel. Även om värderingen är låg så skapar det oklara läget kring bolagets distributionsavtal sådan osäkerhet att aktien förlorar sitt positiva omdöme.