Börsens hetaste bemanningsbolag

Publicerad 2014-09-01 09:12

Aktietips I Börsveckans genomgång av bemanningssektorn sticker en aktie ut med sina långsiktiga tillväxtmöjligheter och fina utdelning.

Det framgår av måndagens nummer av tidningen. ”BV-favoriten växer över 20 procent under hög lönsamhet. Ambitionerna för de kommande fem åren är höga men realistiska och värderingen ser klart attraktiv ut. Dessutom väntar vi oss en direktavkastning i toppklass”, skriver Börsveckan som prognostiserar utdelningen för SJR till 6 kronor för i år, motsvarande en direktavkastning på 7,5 procent, och upprepar sin köprekommendation för aktien.

För NGS ser Börsveckan, trots ett mindre lyckosamt 2014 på grund av fallande tillväxttakt och svagare lönsamhet, ändå ett köpläge på ett års sikt och upprepar rekommendationen.

Dedicare, som är en direkt konkurrent till NGS, värderas enligt tidningen högre än sin närmaste konkurrent trots sämre tillväxt.

”Det enda som lockar är den höga direktavkastningen”, skriver Börsveckan som delar ut ett köpråd även för Dedicare.

För Poolias del frågar sig Börsveckan om nya spar- och försäljningsåtgärder som sätts in räcker.

”Vi minns att Proffice genomfört mycket stora sparpaket utan att det höjt lönsamheten avsevärt. Poolia är inte helt fel som chansköp men vårt råd är att avstå från aktien”, skriver Börsveckan.

För Proffice bedömer Börsveckan att det finns en risk att återhämtningen dröjer och rådet är att avvakta och även för Uniflex blir rådet att avvakta.

”Den forna uppstickaren i bemanningsbranschen har helt tappat glansen de senaste åren. Tyvärr ser vi ingen vändning i sikte och rekommenderar att man håller sig undan”, skriver tidningen.

Utanför bemanningssektorn tittar Börsveckan på Elekta. Efter flera missar från bolaget finns chansen att marknaden blivit alltför baissad mot aktien, menar tidningen.

”Trots låga förväntningar är risken hög och vi tar det säkra före det osäkra och rekommenderar avvakta”, skriver tidningen.