Fyra heta köptips för börsen

Publicerad 2015-08-24 08:17

Aktietips Börsveckan ser köplägen i Alimak, DDM, Intrum Justitia och Swedol, men justerar ner sitt köpråd för Fenix till behåll. Även Christian Berner och Formpipe placeras i mittfåran i det senaste numret av tidningen.

Bygg- och industrihisstillverkaren Alimak tilldelas köp med riktkursen 115 kronor.

”Alimak är en höglönsam leverantör med en stor del av sin intjäning frän den stabila eftermarknaden. Då lockar aktien trots oro kring bolagets kunder inom olja- och gas”, skriver Börsveckan.

För Swedols del frågar sig tidningen om 2015 kan vara en vändpunkt för bolaget som tyngts av både låg tillväxt och lönsamhet. Rådet blir att köpa aktien.

”Swedol har varit en riktigt tråkig aktie men nu görs nödvändiga grepp i rörelsen som dessutom får synliga resultat. Bolaget är på rätt spår operationellt och bör belönas för detta. Delvis ligger det redan i kursen men vår bedömning är att det finns lite utrymme kvar för stigande aktiekurs”, skriver Börsveckan.

För Intrum Justitia drar Börsveckan slutsatsen det är en bra placering för långsiktiga aktieägare.

”Vårt råd är köp”, skriver tidningen.

Inkassobolaget DDM, som inte övertygat under sitt första år på First North, har förutsättningar att bättra sig.

”Det absolut sämsta rådet under senaste året var att vi tipsade om att köpa aktien i nynoterade DDM Holding i september i fjol. Kursen låg då runt 50 kronor men har sedan dess halverats”, skriver tidningen självrannsakande.

Med flera brasklappar, för både valutakomponenten och tunn handel, får DDM-aktien på nytt rådet köp med en påminnelse om att det rör sig om ett förhoppningsbolag.

Fenix får rådet sänkt från köp till behåll.

”Omsättningen lyfter för Fenix tack vare förvärv men vinsten hänger inte med. Marginalerna är pressade inom detaljhandelsområdet med lagerrensningar och tuff konkurrens från näthandeln. Utsikterna för återstoden av året är blandade”, skriver Börsveckan.

Teknikhandlaren Christian Berner får en neutral rekommendation och för it-bolaget Formpipe är rådet avvakta.

I kortare kommentarer upprepas vidare riktkursen 15 kronor för NGM-noterade Fortnox, som tilldelades ett köpråd av tidningen i maj, och för D Carnegie upprepas köp tills vidare.