”Uppsida på 25 procent”

Publicerad 2014-10-27 09:12

Aktietips Börsveckan listar tre köpvärda aktier i veckans nummer. Det handlar bland annat om Trelleborg som enligt tidningen har en uppsida på uppemot 25 procent.

Börsveckan ger i sitt senaste nummer köpråd för Trelleborg, Husqvarna och ÅF. För CDON, Swedol, Semcon och Absolent blir rådet att avvakta och Cinnober får en neutral rekommendation.

Det framgår av veckans utgåva av tidningen.

Trelleborg har utvecklats till att bli en av svensk industris största stjärnor sedan utfasningen av fordonsindustrin för tre år sedan. Bolagets vinst lyfter markant i år trots en svag marknad och till p/e 12 är aktien undervärderad. Börsveckan ser ingen anledning att byta ut sitt köpråd och ser en uppsida på 20-25 procent inom det närmaste året.

Börsveckan upprepar också sitt köpråd för Husqvarna. De effektiviseringsåtgärder som lanserats ger kontinuerligt bättre resultat. Med stöd från sänkta råvarukostnader har rörelsemarginalen lyft rejält och mer finns att hämta, skriver tidningen.

ÅF:s tredje kvartal var robust med bra tillväxt men lite svagare tillväxt än man hade kunnat hoppas på. Tredje kvartalet är dock säsongsmässigt svagt och det är svårt att dra några större växlar på marginalerna detta kvartal, skriver Börsveckan och pekar på att det desssutom är en rabatt på värderingen jämfört med Sweco.

För CDON-aktien blir däremot rådet att avvakta. Tidningen bedömer att aktien kan få det motigt åtminstone fram till att nyemissionen är slutförd.

Tidigare snabbväxande Swedol har tappat stjärnglansen. Järnhandelskedjan har ett par tuffa år bakom sig och även 2014 ser ut att bli ett svagt år. Börsveckan upprepar sitt råd att avvakta med aktien.

Även Semcon tar upp i veckans nummer. Enligt Börsveckan är det inte fel att äga Semcon som en turnaroundchansning.

”Vi väljer ändå att ställa oss på sidlinjen några kvartal och invänta förbättringar”, skriver tidningen.

Cinnober, som för en tid sedan gjorde entré på First North, pekas ut som en dyr nykomling och får en neutral rekommendation. Möjligheterna är stora, men så även riskerna, anser tidningen.

Även börsnykomlingen Absolent tas upp i veckans nummer. Det är ett fint tillväxtbolag med troligen First North-listans starkaste ägarbild, men Börsveckan väljer ändå att avvakta något i hopp om en lite lägre kurs.