Tre nya köpråd från Börsveckan

Publicerad 2017-02-13 08:20

Aktier Köp Transtema, Cellavision och Autoliv, men avvakta med Betsson, Bredband2, Xvivo, UTG och Byggpartner. Det är tidningen Börsveckans råd i den senaste utgåvan.

First North-listade Transtema bygger fibernät och har sedan ett par år som strategi att nå täckning över hela landet. Omsättningen mer än fördubblades genom en rad förvärv 2016 och verksamheten ska fortsätta att växa under lönsamhet, är det tänkt. Hur mycket som redan är utbyggt framgår inte. Aktiekursen har nästan fördubblats bara i år. Börsveckan sätter köp med riktkursen 60 kr.

I medicinteknikbolaget Cellavision hittar Börsveckan i vanlig ordning inget att klaga på utom värderingen av aktien. Med goda tillväxtutsikter, hög skalbarhet och stark balansräkning ser redaktionen fortsatt fin uppsida och köper en liten post.

Autolivs aktie straffades efter bokslutet, men utsikterna för tillväxt består. Tidningen bedömer värderingen av aktien som låg och håller det för sannolikt att den slår index på ett års sikt.

”Vi har haft avvakta i Autoliv sedan knappt ett år tillbaka vilket visat sig vara rätt då aktien underpresterat index med råge. Men nu ser vi ett bra tillfälle att fånga upp aktien”, skriver Börsveckan.

I speloperatören Betsson ser redaktionen skäl att vara fortsatt försiktig. Betsson kommer inte att växa snabbare utan att dra på sig ökade kostnader, vilket kommer att hålla tillbaka vinsttillväxten. Därav låg värdering. Det finns bättre val i sektorn, enligt Börsveckan, som upprepar rådet att avvakta.

I bredbandsoperatören Bredband2 ser Börsveckan offensiv redovisning av fallande lönsamhet. Det är inte längre lika lätt att binda kunderna. Börsveckan ser stigande kostnader för marknadsföring och – fastän Bredband2 inte är nätägare – investeringar i infrastruktur. Rådet blir att avstå.

Xvivo, som jobbar med transplantationer, har inte nått de nivåer Börsveckan velat se. Ett genombrott kan komma 2017, men är redan inprisat i kursuppgång. Aktien är fullvärderad enligt Börsveckan, som avvaktar.

Resebyråkoncernen Unlimited Travel Group, UTG, har efter kursuppgång på First North 2016 enligt Börsveckan ett mellanår framför sig med nya kostnader och indikationer på lite sämre bokningsläge för en ny ledning av ta itu med. Tunn handel är skäl för likviditetsrabatt. Rådet blir att avvakta.

Entreprenören Byggpartner har inte tillräckligt stabil verksamhet för att kvala som utdelningsaktie i den cykliska byggbranschen, enligt Börsveckan, som minns Peabs smäll med Mall of Scandinavia. Rådet blir att avvakta.