Fem köpvärda aktier – och två att vänta med

Publicerad 2015-08-10 08:26

Aktietips Börsveckan ger köprekommendation till bland annat Tobii, Bredband2 och ser potential för Kambi. Rådet blir att avvakta med Capio och Kappahl. Det framgår av den senaste utgåvan, nummer 33 för året.

Ögonsensorbolaget Tobii gav en första rapport som noterat bolag förra veckan och den mottogs väl. Kommersiellt gångbara produkter ligger långt fram i tiden men än så länge pekar det åt rätt håll.

”En investering i Tobii blir därför ett ‘bet’ på framtida framgångar”, skriver Börsveckan och upprepar köp.

Bredband2 kom däremot med en ganska svag rapport. Visserligen växer bolaget riktigt bra men rörelseresultatet hänger inte med. Det återstår att se om kunderna är trogna nu när bolagets prissänkningskampanj är över.

”Går det vägen bör man se det relativt snart i ökade marginaler. Vi tror det kan vara värt att spekulera i detta och noterar att insiders ökat sina innehav i Bredband2 under året”, skriver Börsveckan och sätter köp på aktien.

Det har även gjorts insiderköp i vårdaktien Capio. Den senaste delårsrapporten var inte helt övertygande och riktningen på marginalerna är oklar. Vidare krävs ytterligare förvärv för att få far på översta raden, enligt Börsveckan som råder till att avvakta.

Kappahl kom med riktig fiaskorapport för sitt tredje kvartal, vilket sänkte både aktien och vd:n. Värderingsmultiplarna är låga men befogade.

”Med svag tillväxt, eller rentav en fallande tillväxt i år, blir det svårt för Kappahl att öka lönsamheten med stora steg enligt vår bedömning”, skriver Börsveckan och fortsätter att avvakta.

Kambi har inte rosat marknaden i år, med fallande tillväxt och tystnad på orderfronten. Börsveckan tycker dock att Kambi har utmärkta möjligheter att bli stort på sikt och konkurrenskraften i bolagets produkter är god.

”Att köpa aktien kräver dock rejält tålamod och på kort sikt, säg ett år, skulle det inte förvåna oss om det går att få den billigare”, skriver Börsveckan.

”Men för den som är riktigt långsiktig är Kambi ett intressant innehav och då är det kanske lika bra att köpa redan nu”, skriver Börsveckan.

Skanska ser ut som vanligt – en byggrörelse med både plus och minus, bra utdelning och en något dyr aktie. I en långsiktig portfölj passar den fint, enligt Börsveckan.

Novo Nordisks stabila utveckling och relativt molnfria horisont har givit aktien en hög värdering. Börsveckan väljer ändå att ge aktien köpråd, men påpekar att det handlar om långsiktig tillväxtpotential.