Köptips från Börsveckan

Publicerad 2013-10-07 09:06

Aktietips Försvarsmateriel, konsumentprodukter och fastigheter är några av aktierna som hissas i senaste numret av Börsveckan.

Även utan större beställningar på Gripen förtjänar Saab en högre värdering än dagens, tack vare starka kassaflöden och stabil intjäning.

Det skriver Börsveckan i en positiv Saabanalys i veckans nummer. Försvarskoncernens p/e-tal är lågt, och direktavkastningen drygt 4 procent, vilket gör att värderingen framstår som ”billig”, enligt tidningen.

Duni-aktien får också gott betyg tack vare goda chanser till större vinsttillväxt genom förbättring i Europa, och den höga utdelningen får ett plus i kanten.

Fabeges bestånd anses attraktivt och fastighetsbolaget är väl positionerat när konjunkturen vänder uppåt, och även här får direktavkastningen ett plus.

Fertilitetsbolaget Vitrolifes köprekommendation upprepas trots en ”fenomenal kursresa”, eftersom långsiktiga trender talar för fortsatt hög tillväxt. Även för det hepatitinriktade läkemedelsbolaget Medivir upprepas köprådet inför ett viktigt amerikanskt läkemedelsmyndighetsbesked den 24 oktober.

Med stigande oljeproduktion från nuvarande fält, och goda utsikter till en kraftig uppjustering av Tethys Oils oljereserver i Oman framstår årets kursuppgång som befogad. Om ledningens höga förväntningar därtill visar sig realistiska kan aktien ha mer att ge, anser Börsveckan.

Stålbolaget BE Group och övervakningsföretaget Axis får däremot ljumma betyg. I BE Group ska en nyemission inte uteslutas, då det ännu saknas övertygande tecken på en konjunkturvändning och den höga skuldsättningen på 132 procent därför kan bli ett problem. För Axis del innebär den senaste tidens rusning till kursrekord strax över 200 kronor att utrymme för bakslag inte finns.