BÖRSVECKAN: KÖP SAAB, ALIMAK OCH EUROPRIS

2022-03-07 08:19:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan råder till köp av Saab, Alimak och Europris men väljer att avvakta med Doro, New Wave, Serneke och Adtraction.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Ett nytt säkerhetspolitiskt läge i Europa gör att försvarsbudgetar revideras upp i rask takt. Saab gynnas och aktien värderas försiktigt, menar Börsveckan som upprepar sitt köpråd som sattes för ganska exakt ett år sedan.

Alimak kämpar med att omstrukturera sin verksamhet för att fokusera på lönsamma segment. Det tror Börsveckan kommer att ge god effekt och till ev/ebita 10 för 2023 lockar aktien.

Doros första rapport efter avknoppningen av larmcentralsverksamheten visade på en rejäl vinsttillväxt. Börsveckan ser stigande kostnader framöver men å andra sidan lockar den låga värderingen. Slutsatsen blir ändå avvakta.

Norska lågpriskedjan inom dagligvaror Europris är ett välskött bolag till en billig prislapp i ett gynnsamt segment med en aktieägarvänlig ledning, enligt Börsveckan som upprepar köprådet från i höstas.

New Wave presenterade ett rekordbokslut för 2021 med rekordhög lönsamhet. Börsveckan är dock tveksam till att det finns mer att hämta på den fronten, och pekar bland annat mot kostnadsinflation som ett orosmoment. Det kan finnas bättre köptillfällen för aktien under året men just nu avstår Börsveckan.

Serneke har bättre läge nu med stärkt balansräkning och ny koncernledning på plats, och Balder har klivit in som storägare. Börsveckan väljer att avvakta på grund av större osäkerhet på marknaden i dag och stigande räntor.

Affiliate-bolaget Adtraction har på kort tid byggt upp ett starkt nätverk för så kallad Partner marketing. Det har fungerat historiskt och kommer att ge bra resultat även kommande år, enligt Börsveckan som ändå tycker att värderingen är rimlig och ger rådet avvakta.Direkt-SE