BÖRSVECKAN: KÖP RANDVIKEN, BERGS TIMBER OCH NELES, SÄLJ VIMIAN

2021-09-06 07:47:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köp på Randviken, Bergs Timber och Neles samt rekommenderar att teckna Söder Sportfiske. Vimian får säljråd medan det blir avvakta för Physitrack, H&M och Inditex.

Det framgår av den senaste utgåvan av Börsveckan.

Pandemin har förstärkt en redan stark fisketrend och det gynnar Söder Sportfiske som ska noteras på First North. Bolaget är välskött och har duktiga investerare i ägarlistan, enligt Börsveckan som råder till att teckna aktien.

Det nyligen noterade e-hälsobolaget Physitrack har gått urstarkt på börsen. Bolaget ligger rätt i tiden men frågan är om det kan leva upp till de höga förväntningarna. Börsveckan anser att uppgången från noteringskursen 40 kronor är rätt häftig och tycker att man gott kan avvakta och låta bolaget bevisa sig.

Randviken erbjuder ett fastighetsbestånd som går att köpa till substansvärdet och med en spännande mjukvarulösning i Raybased som option lockar aktien till köp, enligt Börsveckan.

Veterinärsbolaget Vimian har lovande utsikter - och det syns i värderingen. Börsveckan har svårt att se att bolaget kan mäkta med att slå de uppskruvade förväntningarna och att det snarare finns nedsida. Rådet blir sälj.

Träproduktsbolaget Bergs Timber har rusat i år drivet av stark efterfrågan. Höga investeringsutlägg avskräcker vid en första anblick men värderingen tar redan hänsyn till detta, skriver Börsveckan som ser förutsättningar för positiva överraskningar och sätter köp.

Finländska industribolaget Neles ser nu ut att gå ihop med Valmet, efter fjolårets budstrid där Alfa Laval till sist drog sig ur. Ett sammangående med Valmet är en bra affär för aktieägare, och nedsidan om det inte blir av är inte heller stor, enligt Börsveckan som sätter köp på tolv månaders sikt.

H&M återhämtar sig och har fint momentum i rörelsen men värderingen är lite i högsta laget och Börsveckan avvaktar.

Det gör Börsveckan även med sektorkollegan Inditex, som har vädrat krisen väl, men värderingen är högre än H&M:s och det begränsar uppsidan.Direkt-SE