Sju heta tips för börsen

Publicerad 2014-10-20 09:14

Aktietips Tidningen Börsveckan ser köplägen inom mode, nätverksvideo och läkemedel men varnar för medicinteknikbolaget.

Det framgår av veckans utgåva av tidningen. Kursen i Orexo har backat stadigt sedan i augusti. Det kan bero på att en mer försiktig marknad pressar bolag med högre risk men en kursnedgång utan att något fundamentalt har förändrats i bolaget luktar köpläge, anser Börsveckan.

”Orexo saknar stabila vinster och utdelning så det är en högriskaktie, men i den kategorin är den attraktiv”, står det i tidningen.

CDON:s aktie har inte heller haft något trevlig resa på börsen, tvärtom. Kursen har fallit kraftigt och det skapar spännande läge inför stundande kvartalsrapport.

”Faller bitarna på plats finns det dubblingspotential i aktien, men det är tveksamt om det sker i det korta perspektivet”, skriver Börsveckan och väljer att fortsätta avvakta.

Itab gynnas av att en av bolagets konkurrenter har gått i konkurs. Dels försvinner en konkurrent och dels har Itab kunnat köpa ut delar av konkursbolaget. Den långsiktiga trenden talar för bolaget.

Kappahl fortsätter att öka lönsamheten trots en svag konsumtionsmarknad. Det bådar gott och vinstprognoserna ser lite väl defensiva ut för de kommande två till tre åren, enligt Börsveckan som håller fast vid sin köprekommendation.

Axis är känt för sin slagighet mellan kvartalet men lyfter man blicken träder bilden fram av ett av börsens stabilaste tillväxtbolag, enligt Börsveckan som upprepar köp.

Getinge verkar sjunka lite djupare för varje kvartal som går. Vid de tidigare vinstvarningarna såg det ut som att bolaget skulle rida ut stormen relativt fort. Nu pekar det i stället för att det blir långdragna problem, så trots att aktien ser billig ut på nästa års prognoser slopar Börsveckan sitt tidigare köpråd.

”Det är helt enkelt för mycket osäkerhet och risk i relation till potentialen”, sammanfattar Börsveckan.

SKF:s stora exponering mot Europa, där utsikterna är osäkra inför 2015, gör att det trots lågt p/e-tal inte är värt att köpa aktien just nu, resonerar Börsveckan.

”Vi skulle vilja avvakta ett par månader och kanske syna bokslutsrapporten innan vi vågar höja rekommendationen till köp”, skriver Börsveckan.