Fyra köprekommendationer från Börsveckan

Publicerad 2016-05-23 08:07

Aktier Köp Nibe, Stillfront, SJR och Humana, men avvakta med Oriflame och Kabe. Det är råden i veckans utgåva av Börsveckan.

* Värmeteknikbolaget Nibe betecknas som ”den eviga lågan”, ”en av Sveriges främsta företagsbyggare”, och ett utmärkt alternativ att ta rygg på.

* Spelutvecklaren Stillfront bedöms vara värt en chansning, och rådet blir därför köp.

* Bemanningsbolaget SJR har låg finansiell risk, låg värdering och hög direktavkastning, och aktien framstår därför som köpvärd.

* Omsorgsbolaget Humanas rörelse värderas till låga 11,7, delvis motiverat av en relativt låg tillväxt samt att direktavkastningen ännu inte är högre än 2,2 procent. Börsveckan ser ändock lite uppsida, och köprådet behålls.

* Kosmetikabolaget Oriflames tillväxt i Asien och Turkiet är stark och den dystra utvecklingen i Ryssland har stoppats, men valutor fortsätter att spöka och frågan är om den ryska vändningen är uthållig. ”Oriflame är köpvärd om 2017 blir som vi tror men i dag väljer vi att avvakta”, blir slutsatsen.

* Det ser bra ut nu för husvagnsbolaget Kabe, men på tolv månaders sikt är situationen mer oklar och riskerna överväger chanserna trots låg värdering. Råd: avvakta.

Börsveckan gör inga förändringar i sin modellportfölj denna vecka.